torsdag 20 december 2007

Är World of Warcraft sexistiskt?

Jag har funderat på det här med att WoW är egentligen ganska sexistiskt. Jag ska ta upp några argument som stöder detta påstående.
  1. De kvinnliga karaktärernas bröst är alla rätt stora. Inga A-kupor här, inte!
  2. Draenei-karaktärerna "bröstar" upp sig och svankar, och det medför att de kvinnliga karaktärerna framhäver bröst och rumpa.
  3. Exakt samma rustning ser helt olika ut på kvinnliga och manliga karaktärer. Ett exempel är att en chest armor täcker hela överkroppen på mannen medan på kvinnan lämnas magen bar och rustningen har en djup urringning. Exakt samma rustning!
Detta är gjort medvetet, tror jag, i kommersiellt syfte. Jag stör mig inte på det, men jag antar att andra gör det. Och ju mer jag tänker på det, desto mer stör det mig. Därför väljer jag att inte tänka på det, helt enkelt.

Hur man än vänder och vrider på det är det trots allt animationer och de skadar ingen, varken män eller kvinnor. Det kan i och för sig argumenteras att när barn och ungdomar spelar WoW och ser dessa yppiga och lättklädda kvinnliga karaktärerna befästs en bild av att kvinnor ska ha stora bröst och ha lite kläder på sig för att accepteras, men den risken tror jag är väldigt liten.

1 kommentar:

Nicole sa...

Jag har också tänkt på det där. Kvinnorna är dessutom mycket smalare i jämförelse med den manliga varianten av rasen. Alla manliga karaktärer har varit stereotypiska skogshuggarmän tills Burning Crusade kom med sina blodalv-hannar förstås (men de är inte särskilt klena de heller).

Kul blogg, hoppas att du håller den uppdaterad!

/Nicole (http://frauneumann.blogg.se)